Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Elisa

22.03.2016 19:01
Kävelin tallin pihaan. Oli ensimmäinen päiväni Mintun hoitajana. Menin talliin katsomaan onko Minttu sisällä. Noh olihan se siellä. Talutin Mintun käytävälle ja aloin harjaamaan sitä. Minttu käyttäytyi hieman happamasti ensimmäisinä minuutteina, mutta sitten se rauhoittui ja seisoi kiltisti kun putsasin kaviot ja harjasin sen perusteellisesti.
Oli satulan laiton aika. Nostin satulan hitaasti mutta varmasti Mintun selkään. Se näykkäisi kerran ilmaa, mutta olin kuullut tarinoita että se on ihan hullu kun sille laittaa satulan, mutta hyvinhän se meni. Huh.
Suitset sujuivatkin ongelmitta ja pääsin lähtemään nopeasti maneesille.
Maneesissa ei ollut muita joten saimme tutustua Mintun kanssa ihan rauhassa.
Kaarsin keskelle ja kiristin satulavyötä 2 reiällä.
Nousin selkään varovasti ja kaikk sujui todella hyvin.
Tarkisin vielä kerran satulavyön ja lähdin kävelemään.
Olin kävellyt n.10min jonka jälkeen aloin verkkaamaan ravissa. Kaikki sujui mainiosti.
Oli ensimmäisen laukan vuoro.
Laukka nousi todella helposti ja se pyöri todella hyvin. Laukka oli erittäin ihanaa istua ja Minttu kulki omalla moottorillaan.
Tein kaikkia perus juttuja ja vilkaisin kelloa. Kello oli 16.50
Rupesin tekemään loppu verkkaa jonka jälkeen nousin selästä taluttamaan loppu käyntejä.
Minttu ei yrittänyt näykkiä tai mitään ja tuntui siltä että se saattaa jopa jo vähän luottaa ja tykätä minusta.
Talutin Mintun takaisin talliin ja otin siltä varusteet pois ja harjasin sen pikaisesti.
Rupesin laittamaan Mintun iltaruokaa valmiiksi ja vaihdoin sille veden karsinaan. Annoin sen juoda, jonka jälkeen laitoin sille loimen ja vein sen pihalle.
Lopuksi siivosin vielä jälkeni ja laitoin tavarani kaappiini. Sen jälkeen lähdin kotiin.

Nimi: Oona K.
Kotisivut: http://koivujärventalli.suntuubi.com/

06.03.2016 17:16
Kävelin iltapäivällä tallille. Laitoin kärryt jo valmiiksi odottamaan tallin perälle ja menin hakemaan Sinettiä. Talutin Sinetin käytävälle ja harjasin huolellisesti. Laitoin kypärän päähäni ja valjastin sen. Talutin Sinetin kärryjen luo ja laitoin kärryt Sinetin perään. Nousin kärryille ja lähdimme matkaan. Kävelimme tietä pitkin n. 10min ja nostin ravin. Annoin Sinetin mennä niin lujaa kuin se halusi. Hidastin sen käyntiin ja käänsin tallille.

Tallilla otin siltä kärryt ja valjaat pois, harjasin, lomitin sen koska se oli hikinen ja vein sen ulos.

Nimi: Sinna

03.03.2016 10:22
Tulin heti koulun jälkeen tallille pyörällä. Mietin matkalla mitä tänään harjottaisin Prinssillä. Päätin kokeilla esteitä. Prinssillä on aikasemmin kuulemma menty jotain pientä. Hetken päästä olinkin jo tallin pihalla. Laitoin pyörän nojaamaan tallin seinää vasten. Hipsin talliin ja vein kamani kaappiin. Lähdin hakemaan Prinssiä sisälle. Hain Prinssin sisälle ja vein sen karsinaan. Sidoin sen kiinni ja lähdin hakemaan harjoja. Aloitin kumisualla, vaihdoin harjaa ja harjasin loppuun. Hain varusteet ja varustin. Lähdin laittamaan esteet paikoilleen ja käppäilin talliin. Otin raipan ja talutin prinssin kentälle. Kiristin vyön ja laskin jalustimet. Nousin selkään ja otin alkukäynnit. Mentiin aluksi puomeja ravissa ja laukassa. Lämmiteltiin pikkuristikoilla. Hetki hypättiin pikkuisia kunnes menin nostamaan niitä. Prinssi toimi aika hitaasti aluksi, mutta sitten se alkoi innostua. Teimme rataa ja se suijui hyvin. Laskin taas esteet ristikoiksi tai kavaljeteiksi, pari puomia sinne tänne. Menimme niitä ravissa. Puomeja menin loppuverkaksi. Annoin löysät ohjat ja otettiin käynnit. Prinssi ei tietysti ymmärtänyt, että otamme loppukäyntejä vaan lähti laukkaamaan esteille. Prinssi suunnisti esteille ja yritin pysyä selässä. Hän päätti, että hyppää kavaljetin jättipompulla. Noh siinä se hyppäs ja roikuin kaulalla. Tupsahdin kaulalta alas ja otin ohjat kaulalta. Kävelytin prinssiä hetken, että se ymrtäisi että otetaan käyntejä. Meinasi parikertaa lähteä, mutta sain sen pidettyä. Kävelytin loppuun ja lähdin talliin. Vein Prinssin karsinaan ja otin varusteet pois. Varustehuoneessa Milla istui taas ja selitin mitä tänään tapahtui. Otin fleece loimen koska Prinssi oki hionnut. Otin ohuen vaaleanvihreän toppaloimen ja laitoin sen fleece loimen päälle. Otin narun ja talutin tarhaan. Kävelin talliin ja aloin siivoilla karsinoita. Siivosin kolme karsinaa kunnes tuntilaiset tuli. Milla pärjäsi niiden kanssa hyvin ja päätin että lähtisin kotiin. Sanoin Oonalle heipat ja vaihdoin kamat. Otin pyörän tallin seinustalta ja poljin kotiin.

Vastaus:

Olet koulutellut Prinssiä niin hyvin, että se lähtee tunnille. Haluaisitko ottaa jonkun muun vai jatkaa viel Prinssil? :)

Nimi: Sinna

01.03.2016 23:46
Saavuin aikasin aamulla tallille. Vein kamppeeni kaappiini ja aloin tekemään aamutallia. Olin tehnyt aamutallin ja hain prinssin sisälle. Sidoin sen käytävälle kiinni ja hain sen harjat. Otin pakista kumisuan ja harjasin enimmät, otin toisen harjan ja harjasin prinssin kunnolla läpi. Kävin hakemassa satulan ja suitset ja varustin ponin. Talutin prinssin maneesiin ja kaarruin keskelle. Kiristin vyön ja katsoin jalustimet. Nousin selkään ja aloin kävelemään. Siin hetken kävelin kunnes nostin ravin. Se oli hieman hankalaa. Maneesin katto pamahti yht'äkkiä. Prinssi säikähti ja lähti viemään. Onneksi pysyin kyydissä. Noh sain siinä prinssin rauhoteltua ja otin samassa kulmassa ravin. Se pelkäsi sitä vähän ja temppuili siinä vähän. Sain onneksi ravin loppujen lopuksi sieltä niin. Olin siinä vähän ravaillut ja päätin tehdä laukka tehtäviä. Laukkasin ekaksi vain suoria, mutta sitten Prinssi alkoi hyvin kuuntelemaan ja aloin tekemään ympyröitä yms. Laukan jälkeen otin loppuravit löysin ohjineen ja se meni hyvin. Siirryin käyntiin ja otin loppukäynnit. Kaarruin keskelle. Taputin hikistä Prinssiä kaulalle ja tulin alas selästä. Nostin jalustimet ja löysensin vyön. Kävelin pois maneesistä ja vein prinssin karsinaan. Purin sen pois ja harjasin lopuksi. Hain sinisen fleece loimen ja sen päälle ohuen toppaloimen. Vein prinssin ulos ja annoin herkun. Kävin vaihtamassa vaatteet ja lähdin kävelemään kotia.

Nimi: Milla

01.03.2016 23:04
Tänne kaikki hoitotarinat ja vastaavat:) !

©2019 Virtuaalitalli Oksaviska - suntuubi.com