Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
Vieraskirja  [ Kirjoita ]

Nimi: Milla

23.03.2016 17:32
Kello näytti jo kymmenen. Olin nukkunut pommiin. Puin nopeasti vaatteet päälle ja otin pari omenaa pöydältä. Kipitin tallilla ja huomasin Sinnan. Menin hänen luokse ja sanoin että nukuin pommiin. Sinna nauroi, Tänäänhän oli mun aamutallivuoro sinna nauroi vieläkin. Ainiin. Huokasin. No ootko hoitanu jo kaiken tarpeellisen? Kysyin. Joo kaikki mitä käskit. Sinna sanoi. Voitko hakee Heinin tarhasta karsinaan? Houkuttele sitä omenalla ja anna se vasta sille kun se on karsinas. Ota vaan naru pois. Käyn syömässä kun en ehtiny äsken. Sanoin ja annoin omenan Sinnalle. Lähdin kävelemään talolle ja söin. Kävelin uudestaan talliin ja Heini odottelikin jo karsinassa. Laitoin narun riimuihin kiinni ja sidoin tolppaan. Annoin vielä sille toisen omenan ennekuin aloin harjaamaan. Kävin hakemassa harjat ja aloin harjaamaan. Kun
olin hoitanu Heinin hain sille varusteet. Tänään mentäisiin puomeja ja kavaljetteja. Minun ei tarvinnut käydä laittamassa esteet kuin olin itse ne eilen laittanut. Otin raipan matkaan ja lähdin maneesiin. Menin keskelle ja nousin selkään. Minun ei edes tarvinnut pyytää kun Heini lähti jo kävelemään. Heini hihkui läpi energiaa vaikka eilen mentiin esteitä. Kumminkin nostin raviin ja lämmittelin Heinin ekaksi vain volteilla ja kaikillaisilla kiemuroilla. Suuntasin kohti ensimmäistä puomia ja heini innostui siitä paljon. Sain sen kumminkin pysymään ravissa. Mentiin hetken puomeja ravissa ja laukassa. Heini hyppäsi puomitkin aika isolla ilmavaralla. Aloin mennä kavaljettea ekaksi ravissa muutaman ja sitten vaihdoin suuntaa. Laukkailin ja ravailin kavaljetteja ja puomeaja. Tein niistä jonkillaista rataa. Kello näytti jo jonkin verran, että aloin ottamaan loppuverkkoja. Heini oli tänään tosi kiltti, mutta silti energinen. Puhuin itsekseni. Hidastin heinin käyntiin. Käveltiin jonkinaikaa ja kaarruin keskelle. Tulin selästä alas ja talutin heinin karsinaan. Käskin Sinnan ottamaan varusteet pois kun menin laittamaan kavaljetit pois ja esteet tilalle tuntia varten. Lähdin talliin ja Heini oli syötetty, juotettu ja laitettu loimi päälle. Kävin kiittämässä sinnaa ja talutin heinin tarhalle. Tein kaikki tallityöt ja juoksutin hieman noppaa kentällä. Katsoin kelloa ja kohta tuntilaiset tulisi. Kävin nopeasti juottamassa ja syöttämässä Nopan ja laitoin loimen päälle. Lähdin viemään sen tarhalla ja siinä aikana tuntilaiset oli tullut.

Nimi: Milla

02.03.2016 13:09
Tulin tallille aamulla aikasin. Kävin hakemassa Heinin sisälle. Vei sen karsinaan ja sidoi sen kiinni. Hain harjat ja varusteet valmiiksi. Kävin vaihtamassa vaatteet ja menin Heinin karsinalle. Otin loimen pois ja aloin harjaamaan. Niinkuin normaalisti siinä meni taas normaalia kauemmin. Heini alkoi taas näykkiä, riehua ja potkia. Noh sain harjattua ja varustin. Kävin laittamassa esteet kentälle. Talutin kentälle ja kiristin vyön ja katsoin jalustimet. Otin käynnit ja aloin lämppäämään. Mentiin aluksi pieniä lämmittely esteitä. Oltiin lämmitelty ja korotin esteet 50cm. Normaalisti Heini kuumentuisi esteillä mutta nyt jokin oli vialla. Heini hidasti jokaiselle esteelle, kielsi puolet ja pudotteli paljon. Koskaan ennen heini ei ole tehnyt sellaista. Noh päätin nousta selästä pois ja katsoin kaviot. Kavioissa ei ollut mitään. Soitin Sinnalle, että tuo juoksutusliinan. Sinna toi liinan ja jäin selittämään miksi sitä tarvitsin. Sinna jäi katsomaan kun juoksutan. Laukka ja ravi näytti hyvältä. Otin satulan ja ohjat pois. Irtojuoksutin Heiniä. Ohjasin sen esteille ja siinä kulki niinkuin tavallisesti. Olikohan satula huonolla kohdalla vai mitä? Huomasin sään kohdalla auenneen arven. Olikohan huopa hangannut siihen. Noh irtojuoksutin Heinin. Olin juoksuttanut hetken ja lähdin talliin. Putsasin haavan. Jätin Heinin karsinaan ja lähdin korjaamaan esteet pois. Menin talliin ja loimitn Heinin. Vein heinin tarhaan ja levähdin hetken. Aloin siivota karsinoita kunnes tuntilaiset tuli. Tuntilaiset saivat itse päättää kellä nytten menee. Autoin tuntilaisia kiirellä, onneksi Sinna tuli auttamaan minua. Kaikki olivat valmiit ja lähdin pitämään tuntia. Tunti meni hyvin, kukaan ei tippunut. Veimme hevoset talliin. Tytöt purkivat hevoset ja laitto loimet jos tarvitsi. Veimme kauraturvat ulos ja tuntilaiset lähtivät. Sinna tekee iltatallin kun minä tein aamutallin. Kävin vaihtamassa taas vaatteet ja lähdin kotiin.

©2019 Virtuaalitalli Oksaviska - suntuubi.com